czwartek, 10 lipca 2014

frittata bez jajek



Strasznie Was zaniedbuje, za co przepraszam. Winny się tłumaczy, więc zaprzestane na przeprosinach i wynagradzam propozycją na śniadanie. Każdemu z Nas zdarza się, że za dużo obierzemy ziemniaków i zostają niedojedzone po obiedzie. Nie mamy chęci robić z nich żadnych kluchów, zatem proponuję przetrzymać je do następnego dnia i rano zaskoczyć samych siebie pyszną frittatą bez jajek !







Składniki:
Ok. 6 średnich ugotowanych ziemniaków
1 duża cebula
1 zielona papryka
Szklanka wody
3 łyżki mąki kukurydzianej
Łyżeczka kurkumy
Sól, pieprz
Olej
Cebulkę kroimy w piórka, ziemniaki w talarki, paprykę w słupki. Podsmażamy wszystko na oleju, solimy do smaku. W misce mieszamy wodę z mąką, kurkumą , następnie wylewamy na warzywa. Smażymy na małym ogniu. Po ścięciu spodu odwracamy jak omleta i smażymy drugą stronę. Na końcu posypujemy pieprzem.